vrijdag 20 augustus 2021

Het 'gewone' leven

Het gewone leven is nog iedere dag bijzonder. Gelukkig zijn er geen branden meer geweest op Zakynthos, ondanks dat het overal heel droog is en de temperaturen nog steeds ruim boven de 30 graden zijn. Op ons eiland zijn er in sommige plaatsen meer corona besmettingen, maar hier bij ons merken we er toch heel weinig van. Het personeel in de restaurants draagt maskers en wij doen dat nog steeds in winkels.

Op ons terras staat een wingerd in een pot. Ik zag een paar dagen geleden daar 3 kleine rupsen in zitten en het leek me aardig om te kijken hoe die zouden veranderen. Na wat zoeken leerde ik dat het rupsen van de wingerdpijlstaart waren. Mooi rupsje trouwens. Maar vanochtend was mijn wingerd helemaal kaal, de rupsen hadden het er goed van genomen. 

Gisteravond hebben we weer een excursie van Nefis meegemaakt: de sunset cruise. We stapten op in Agios Sostis en gingen eerst richting Marathonissi, Schildpad eiland. Daarna ging het richting de zuidwestelijke punt van Zakynthos, daar hebben we heerlijk even gezwommen. Toen voeren we om de zuidwestelijke punt heen, naar Mizithres, een paar enorme brokken rots in zee vlakbij het plaatsje Keri. Tussen deze rotsen door zagen we de zon ondergaan. Heel mooi. Op de terugweg werden we getrakteerd op een glaasje champagne, normaal gebeurde dat tijdens de zonsondergang, maar nu was de zee daar een beetje te ruw voor en was er waarschijnlijk niet meer dan een paar druppels drank in de glaasjes blijven zitten. Al met al een heel geslaagde, gezellige avond. Het is leuk om zo nu en dan weer een tour van Nefis te doen, omdat we eigenaresse Jackie al zo lang kennen.







Geen opmerkingen: