vrijdag 6 november 2020

Lock down ... weer

Omdat het aantal besmettingen eerder deze week bleef oplopen en daarmee de kans dat de IC's van de ziekenhuizen worden overspoeld door corona-patienten heeft de premier de knoop doorgehakt.

Heel Griekenland gaat vanaf 06.00 uur zaterdagochtend 7 november weer op slot. Dat heeft premier Kyriakos Mitsotakis bekendgemaakt. De lockdown geldt voor drie weken. Tijdens de lockdown moeten alle niet-essentiĆ«le ondernemingen dicht. Supermarkten, apotheken en banken mogen wel open blijven. Het is niet toegestaan om te reizen tussen verschillende regio’s in het land. 

De lange wandelingen zijn dus weer voor een paar weken van de baan, maar we gaan, net als in het voorjaar, wel iedere dag onze rondjes wandelen, tenzij het slecht weer is natuurlijk. En voor de rest zullen we ons er wel weer doorheen werken. Maar we denken met pijn in ons hart aan al die mensen hier die weer een stuk inkomen kwijt raken.

En deze avond zijn we op de valreep nog een keertje naar Makis van Nostos geweest. Er waren nog meer mensen die we kenden. Iedereen ging nog een keertje uit eten voor de lock down, want je weet maar nooit hoe lang het nog zal duren. Het was weer gezellig en lekker. 

Geen opmerkingen: