donderdag 2 januari 2020

2020, de eerste dagen

Wij wensen iedereen een geweldig en gezond Nieuwjaar.

Maar eerst nog Oudejaarsavond. We zijn tot half 10 thuis en trekken dan onze jassen aan en wandelen naar TimeOut van onze buren. Er zijn nog wat andere mensen maar de meesten gaan tegen 23 uur weg. We blijven met z'n zessen over. Olga, Kostas, twee andere kennissen en wij. We hadden vanavond niet gegeten omdat we verwachtten dat Olga nog iets zou klaarmaken. En dat klopte. Om 23 uur zitten we dus aan een heerlijke warme maaltijd. Om half 12 wordt de Vasilopita aangesneden, een traditioneel, rond en zoet, brood. Er zit een muntje in verstopt en als je die in jou stuk brood vindt heb je het hele jaar geluk. En wie is de gelukkige? Ik! En we zijn al zo gelukkig. Meer hoeft niet 😁 .
Om twaalf uur volgen de nodige nieuwjaarswensen. Een halfuur later zijn we weer op weg naar huis en zitten we nog eventjes met een drankje.

Nieuwjaarsdag. Het plan was om vandaag het Kloosterpad te lopen, maar ik heb een slechte nacht gehad (waarschijnlijk door het late eten, wat wij normaal nooit doen) en we besluiten om dat uit te stellen tot 2 januari. We doen wel een kort rondje door Alikes en Katastari en halen dan een kop koffie bij Olga in TimeOut. Even later bakt zij Loukoumades, dat zijn kleine, luchtige deegballetjes. Olga doet er rozijnen door, waardoor ze heel erg op kleine oliebolletjes gaan lijken. Wel iets luchtiger en met honing, maar ook erg lekker. Als we thuis komen gaan we eerst even op het terras achter het huis zitten en dat voelt als lente, heel lekker. Maar als de zon achter de berg is het wel ineens heel fris, dus gauw maar weer naar binnen. De rest van de dag doen we heerlijk rustig aan en hebben leuke videomomenten met de zoons, schoondochters, kleinzoon en onze vrienden in Nederland.

 Op 2 januari maken we inderdaad de wandeling langs het klooster. Het is en blijft een mooie wandeling. Vandaag is het ook mooi weer, de zon schijnt maar er staat nu een venijnig koude wind. Toch goed dat we een trui Ên een jas aanhebben.

Ik hou de afstanden van wandelingen die we lopen bij en daardoor weet ik dat we in 2019 608 kilometer hebben gelopen. Daarbij zijn niet de korte rondjes gerekend die we zeker 3x per week doen en die rond de 5 km zijn. Dan komt er dus zeker nog ruim 750 km bij. We vinden zelf dat we wel goed bezig zijn, wat wandelen betreft 😀



Geen opmerkingen: