zondag 13 januari 2019

Nieuwjaarsfeest in Chartata

Op zaterdagavond gaan we richting het clubgebouw van de culturele vereniging "Morfes" Katastari, waarvan we lid zijn. Want het nieuwjaarsbrood, de Vasilopita, zal worden aangesneden door de priester en aansluitend is er een gezellig samenzijn met daarbij eten, klaargemaakt door de vrouwen van de vereniging, en drinken. Het wordt een gezellige avond met dorpsgenoten, waarvan we de meesten inmiddels kennen.

Later op de avond wordt ons gevraagd of we weer meegaan met het reisje van Morfes, begin februari. Maar natuurlijk willen we mee. We hebben nog even het doel van de reis gemist, maar het zal zeker de moeite waard zijn.

Zondag aan het einde van de ochtend worden we gebeld of we willen helpen met afbreken van de boom en de kerststal op het kerkplein van Katastari. Dus we maken een wandelingetje en stoppen bij het plein, helpen met afbreken, en maken dan onze wandelingetje af. We lopen via Alikanas naar Alykes langs de rivier. We zien dan dat er een heel grote boom is omgewaaid die geworteld was in het terras van Potami restaurant, waar we regelmatig komen. De hele rivierkant is een grote puinhoop, alles ligt plat. Wat een enorme tegenslag voor Takis, de eigenaar 😢.

De Vasilopita

De priester zegent het brood en snijdt het aan

Een ruime keus

en genoeg belangstelling




Tot einde van dit jaar, Kerstmis 2019 ...

Geen opmerkingen: