dinsdag 25 oktober 2016

Er komen allerlei uitdagingen op ons af

Natuurlijk hebben we al eerder over veel dingen nagedacht. Hoe ga je vanuit Nederland naar Griekenland, wat gaat er mee en wat gaat er dus niet mee.
Eergisteren hebben we een tijdje gesproken met Denis, een autoverhuurder waar we al jaren onze auto's huren als we die nodig hebben en die ons naar het vliegveld brengt op de laatste dag.
We vroegen aan hem wat het zou kosten om een bestelbus van hem te huren, om heen en weer te rijden naar Nederland. Zijn antwoord was dat het veel goedkoper is om de spullen die verhuisd moeten worden, mee te sturen met een Nederlands expeditiebedrijf met een vestiging in Athene. Vandaar een lokaal bedrijf die spullen op te laten halen en dan met een bestelbus richting huis te gaan. Het lijkt dan omslachtig maar volgens hem loopt het huren van een bus, de benzine en het betalen van tol enz. in de duizenden euro's. Dus dat is iets om over na te denken.
Want dan moet je al wel weken voor je zelf gaat de huisraad in een container hebben. Maar als je koelkast en diepvries meegaan, waar bewaar je dan zelf je eten. Wanneer ga je dan zelf?
We gaan ons dus buigen over een tijdschema en informatie vragen bij expeditiebedrijven die op Griekenland rijden.

We zijn in ons huisje geweest en hebben alle maten genoteerd. En het lijkt er nu op dat we wel meer mee kunnen nemen dan we dachten. En ook daar gaan we over nadenken.

Maar het blijft lastig dat we geen echte beslissingen kunnen nemen voordat de koopakte is ondertekend ...