dinsdag 11 juni 2024

Ons leven op Zakynthos

Ja, dat krabbelde rustig door, verder geen echte bijzonderheden en ik was gewoon een beetje uit het ritme om te schrijven. Vanaf begin April hebben we een aantal mooie wandelingen gedaan, vanuit Agios Nikolaos 14 km, naar Orthonies vanuit huis wat ruim 18 km was, en over Skopos Vassilikos 13 km. De laatste wandeling over Skopos was wel zwaar. Het bestaande pad dat aan de Kalamaki kant richting Kanalos taverne naar beneden gaat wordt elk jaar slechter. Nu was het zo slecht dat we besloten hebben om deze route niet meer te lopen, we willen geen onverantwoorde risico's nemen. Vorige week hebben we een mooie, korte route gelopen bij Keri. 

Na onze prachtige vakantie in Afrika hebben we ons hondje, Moppie, een zwerfhond in ons buurtje, die vaak bij ons een hondenkoekje kwam halen, niet meer terug gezien. Ze zag er al erg ziek uit toen we vertrokken, dus we denken dat ze niet meer leeft. We missen haar echt, ze was een beetje 'ons' hondje.

Het slaapdorp Alikes is inmiddels weer verandert in een gezellig druk dorp met restaurants en winkeltjes. En wij proberen weer dagelijks te zwemmen want het is prachtig weer. Eigenlijk hebben we een heel bijzondere winter en voorjaar gehad. Het heeft heel weinig geregend. Wij vinden dat natuurlijk wel best, maar het is eigenlijk heel slecht want alles wordt veel te droog, slecht voor de olijven, slecht voor de grond. Er is een heel groot risico op natuurbranden, zeker als de temperaturen gaan oplopen, zoals nu. Er wordt een hittegolf voorspeld en op Zakynthos worden temperaturen verwacht rond de 40 graden. 

Wij hebben besloten om een korte vakantie te nemen en we zijn gisteren naar Evia gereden, dat ten noordoosten van Athene ligt. Ik schrijf daarover op onze andere blog, https://leo-en-marlies.blogspot.com.

Op onze wandeling vanuit Keri kwamen we natuurlijk Marathonissi tegen